Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 6 november 2018

D66 presenteert reactie op de begroting van 2019

D66 Montferland presenteert aanstaande donderdag tijdens de begrotingsraadvergadering haar visie op de begroting van 2019 en de meerjaren begroting 2020-2022. In bijgevoegd document lees je de reactie van D66 Montferland op de eerste programmabegroting van dit college. Deze begroting is voor 2019 en een meerjarenbegroting voor 2020 t/m 2022. In dit document is ook een vertaalslag gemaakt van de plannen van deze coalitie, beschreven in het coalitieprogramma “Samen krijgen we het voor elkaar”, opgesteld door de partijen CDA, Lokaal Belang Montferland, VVD en D66. En ondanks dat we in de coalitie zitten, zijn we kritisch op de plannen van dit college en zeker op de financiële gevolgen van de plannen. D66 richt zich in ieder geval op de volgende speerpunten:

  • D66 gaat voor een energieneutraal Montferland in 2030
  • D66 gaat voor een groen en aantrekkelijke leefomgeving
  • D66 maakt werk van bestuurlijke vernieuwing
  • D66 heeft oog voor jongeren
  • D66 gaat voor een goede financiële huishouding

Lees er alles over in bijgevoegd document en kijk welke vragen we hebben aan het college.

Algemene Beschouwingen programmabegroting D66 Montferland 2019 definitief