Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 9 januari 2019

D66 Montferland roept gemeente op de regenboogvlag te hijsen

D66 Montferland roept de gemeente Montferland op aanstaande vrijdag de regenboogvlag op te hangen bij het gemeentehuis als blijk van steun aan alle LHBTI-ers in de gemeente. Dat heeft D66 vandaag gedaan, omdat de gemeente tot op heden zelf nog niet met dit initiatief was gekomen, terwijl veel andere Achterhoekse gemeenten dit al wel hebben gedaan. D66 Montferland reageert hiermee vol ongeloof over de inhoud van de Nashvilleverklaring: “Honderden orthodoxe christenen en predikanten ondertekenden deze verklaring en keren zich daarmee onder meer tegen homoseksualiteit en transgender. Tolerantie en acceptatie voor LHBTI-ers lijkt dus anno 2019 nog steeds geen vanzelfsprekendheid. Wij vinden het noodzakelijk om ons altijd in te blijven zetten voor de rechten van LHBTI-ers.

D66 biedt regenboogvlag aan de gemeente

Fractievoorzitter van D66, Freddy van Dijken vindt dat Gemeente Montferland de regenboogvlag moet hijsen, om aan iedere inwoner van de gemeente te laten zien dat er voor iedereen plek is in de gemeente. De Regenboogvlag staat symbool voor de lhbt-gemeenschap (lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders). Hij zal ook andere politieke partijen in Montferland vragen om zich aan te sluiten bij dit initiatief. Om daad bij woord te voegen zal hij aanstaande vrijdagochtend om 9 uur een regenboogvlag aanbieden aan de gemeente Montferland en zal hij zelf ook thuis de regenboogvlag ophangen.