Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 13 september 2019

Niels Wiendels (22) benoemd als fractievolger

Tijdens de allereerste Politieke Avond Montferland (PAM) van 12 september heeft D66 Montferland een nieuwe fractievolger voorgesteld: Niels Wiendels.

Niels is 22 jaar en woont sinds kort weer in Didam. Niels woonde voor zijn studie Geschiedenis drie jaar op kamers in Rotterdam. Sinds deze zomer volgt hij de Masteropleiding Politiek en Parlement in Nijmegen en woont hij weer bij zijn ouders in Didam. D66 is blij om weer een jonge inwoner uit de gemeente Montferland in de lokale politiek actief te hebben. Niels heeft een duidelijke reden waarom hij voor D66 actief is:

“Jongeren moeten meer bij de politiek worden betrokken. Zij zijn immers de toekomst van onze kernen. Hun stem is belangrijk om de krimp in onze gemeente tegen te gaan. Door de jongeren meer bij de politiek te betrekken, zullen zij zich gehoord voelen en zal het voor jongeren aantrekkelijker worden om hier te blijven wonen of na de studie terug te keren. Ik heb mij kandidaat gesteld omdat de betrokkenheid van jongeren zeer laag is bij de gemeentepolitiek. Ik wil laten zien dat de gemeentepolitiek zeer belangrijk is voor jongeren en dat het goed te combineren is met het studentenleven, ook als je op kamers woont en zeker nu ik weer terug ben in mijn geboorteplaats. Daarnaast voel je je meer betrokken bij je eigen omgeving; je weet immers wat er speelt en je mag er een mening over hebben en laten horen. Samen met D66-raadslid Mark Heebing, die ook nog maar 26 jaar is, wil ik een nieuw (jong) progressief geluid laten horen in Montferland”.

Tijdens de raadsvergadering werd met zijn kandidatuur voor fractievolger unaniem ingestemd en is Niels vanaf heden fractievolger voor D66 Montferland. Hij mag nu, namens D66 Montferland, aanschuiven bij de politieke sessies op de Politieke Avond. Niels zal zich onder andere gaan bezighouden met jongeren en bestuurlijke vernieuwing.