Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 20 februari 2021

Hulp bij huishouden: een schoon en leefbaar huis

De gemeente Montferland vindt het belangrijk dat inwoners die zelf niet (meer) kunnen zorgen voor een schoon en leefbaar huis, moeten kunnen rekenen op ondersteuning vanuit de gemeente. D66 kan dat van harte ondersteunen.

Per 1 april a.s. heeft de gemeente alleen nog met ZorgPlus een contract als aanbieder van hulp bij het huishouden. Zij bieden ook een was- en strijkservice aan waardoor de hulp dit niet meer hoeft te doen. Iedereen die momenteel gebruik maakt van hulp bij het huishouden is hierover geïnformeerd.

Mensen houden dus volledig recht op hun hulp in het huishouden en men is niet verplicht gebruik te maken van de was- en strijkservice. En ook de keuzevrijheid blijft: mensen kunnen kiezen uit Zorg in Natura (ZIN) of een persoonsgebonden budget (PGB). Wilt u weten hoe dat zit? Kijk op Rijksoverheid: zorg en ondersteuning thuis

Voor veel mensen verandert er dus helemaal niks, ze houden dezelfde hulp en hun huis wordt gewoon schoon gemaakt, net als voorheen. En ook de vuile was komt schoon en gestreken weer terug.

Wilt u meer weten? Op de site van de gemeente Montferland staat alles goed uitgelegd, inclusief de meest voorkomende vragen: Hulp bij huishouden

En op de site van Zorgplus leest u ook precies hoe het werkt Zorg plus wasvoorziening