Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 11 juni 2021

D66 Montferland kiest Freddy van Dijken als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022

De leden van D66 Montferland hebben Freddy van Dijken tot lijsttrekker gekozen voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022.

De leden van Montferland kozen unaniem voor Freddy. De leden hebben uitgesproken dat de koers van de afgelopen vier jaar, waarbij Freddy ook fractievoorzitter was van de fractie van D66 verder gevolgd kan worden. De winnaar zal D66 vol enthousiasme aanvoeren op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen.

Op dit moment is D66 vertegenwoordigd in de gemeenteraad met 2 van de 25 raadszetels. Deze raadsperiode deed D66 voor het eerst in de geschiedenis van de gemeente Montferland mee in de coalitie. De lijsttrekker van 2018, Ruth Mijnen, is wethouder namens D66 in het huidige college. D66 wil het positieve resultaat van 2018 op 16 maart 2022 bij de gemeenteraadsverkiezingen overtreffen. De verkiezing van onze lijsttrekker Freddy van Dijken wordt daarbij als een eerste grote stap gezien. D66 heeft deze raadsperiode laten zien een goede bijdrage te kunnen leveren aan de keuzes die gemaakt moeten worden in de gemeente Montferland. Vanuit de inhoud en gericht op de toekomst van de gemeente Montferland. Recent heeft D66 ook aandacht gevraagd voor de bestuurscultuur binnen de gemeente Montferland en is er een inmiddels een traject gestart vanuit de provincie Gelderland om dat te onderzoeken.

Freddy van Dijken: “Ik wil alle leden die op mij hebben gestemd bedanken voor het vertrouwen. Ik kijk ernaar uit om samen met alle leden een sterk verhaal neer te zetten op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen. De eerste stap is om na de zomer aan de slag te gaan met een nieuw verkiezingsprogramma.

Kandidatenlijst D66

Binnenkort start de kandidaatstelling voor de overige kandidaten, die op de D66-lijst willen voor de gemeenteraad. Een lijstadviescommissie leggen een advies aan de leden voor. Uiteindelijk bepalen de leden van D66 Montferland de volgorde van de kandidatenlijst. De interne stemming vindt plaats tussen 6 en 19 oktober 2021. De uitslag wordt bekend gemaakt op 20 oktober 2021.