Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 27 november 2021

Iedereen kan iets doen om geweld tegen vrouwen te stoppen

Minstens één op de drie vrouwen en meisjes wereldwijd krijgt te maken met geweld in haar leven. Dat kan fysiek, seksueel of psychisch geweld zijn. De internationale campagne Orange the World zet zich in tegen geweld tegen vrouwen en meisjes.

Vandaag is de aftrap van de campagne, op de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen. De campagne eindigt op 10 december.
Wethouder Ruth Mijnen pleit voor brede maatschappelijke aandacht voor het probleem. ,,Geweld tegen vrouwen is niet alleen een vrouwenzaak’’, benadrukt ze. ,,Geweld tegen vrouwen is een maatschappelijke probleem. Het gaat ook mannen aan. Mannen hebben vrouwen, vriendinnen en dochters die risico lopen. Het is belangrijk dat ook mannen zich uitspreken tegen geweld tegen vrouwen.’’

Word jij ook #medestander? Teken de pledge via: DE #MEDESTANDER PLEDGE. Iedereen kan iets doen om geweld tegen vrouwen te voorkomen en bestrijden!
#OrangeTheWorld