Steun ons en help Nederland vooruit

Gemeenteraadsverkiezingen 2018

D66 Montferland komt met ambitieuze kandidatenlijst en verkiezingsprogramma

D66 Montferland heeft haar kieslijst voor de komende gemeenteraadsverkiezing vastgesteld. Naast lijsttrekker Ruth Mijnen is de lijst aangevuld met jonge en ambitieuze kandidaten en enkele ervaren D66 kandidaten. Daarmee hoopt D66 haar bijdrage aan de gemeentepolitiek in Montferland verder uit te breiden en nog meer te bereiken dan in de afgelopen vier jaar al door D66 gerealiseerd is.

Middels een echte stemming tijdens een ledenvergadering, waarbij alle leden hun voorkeur konden uitspreken voor hun meest geschikte kandidaat is de lijst vastgesteld. Al eerder was Ruth Mijnen gekozen door de leden als lijsttrekker. Ruth was erg blij met de opkomst tijdens de ledenvergadering: “Een hoge opkomst van leden en veel enthousiasme! D66 Montferland kan rekenen op een stevige basis en een groeiend ledenaantal. Voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 hebben we een mooie lijst kunnen samenstellen. Kortom, we hebben er zin in!”

Op nummer twee op de lijst is gekozen Freddy van Dijken uit Stokkum. De afgelopen 5 jaar was hij al verantwoordelijk voor de communicatie van D66 Montferland en actief als bestuurslid in het regiobestuur van D66. Freddy gaf duidelijk aan waar zijn ambities liggen : “Ik wil van toegevoegde waarde zijn en iets voor de gemeenschap betekenen. Ik geloof in een samenleving waarin we het samen moeten doen. Samen zorgen we voor de leefbaarheid en daar hebben we allemaal een rol in. Ik lever daar graag mijn bijdrage aan. Mijn ambitie is dat D66 binnen de gemeente een serieuze gesprekspartner is en onze mening er toe doet. Wij kunnen het verschil maken in een gemeenteraad die al tientallen jaren op traditionele wijze wordt bestuurd en die ons niet vooruit helpt. De communicatie met de burger is echt aan verbetering toe”.

Op nummer drie op de lijst staat de 25-jarige Mark Heebing uit Beek: “Het doet mij deugd te zien dat de leden van D66 Montferland mij op een hoge en daarmee verkiesbare plek hebben gestemd. De afgelopen raadsperiode heeft D66 Montferland, ondanks het kleine zetelaantal, veel bereikt. Desondanks moet er nog veel gebeuren zoals beter jongerenbeleid en meer stappen op het gebied van duurzaamheid. Daar ga ik mij, samen met andere kandidaten voor inzetten.”
Op nummer 4 en 5 staan respectievelijk Guido Seegers en Edwin Verschoor. Zij hebben de afgelopen vier jaar al een functie vervuld in de raadscommissie voor D66. D66 is blij dat ze hun opgebouwde expertise verder inzetten voor de partij. De totale lijst wordt gecomplementeerd met jong talent, oudgedienden en echte D66 sympathisanten.

De complete lijst

1 Ruth Mijnen, Stokkum
2 Freddy van Dijken, Stokkum
3 Mark Heebing, Beek
4 Guido Seegers, ‘s-Heerenberg
5 Edwin Verschoor, Zeddam
6 Freek van der Duin, ‘s-Heerenberg
7 Julia de Bruin-Politiek, Zeddam
8 Stan Hellegers, Beek
9 Coen Ariens, Zeddam
10 Jo Gruijters, Didam
11 Niels Wiendels, Didam
12 Theo Swenne, Didam

Verkiezingsprogramma 2018-2022

Het volledige verkiezingsprogramma leest u hier Verkiezingsprogramma 2018-2022 D66 Montferland

Waar D66 Montferland voor staat Film D66 Montferland

Het verkiezingsprogramma in drie minuten bekijkt u hier Film Verkiezingsprogramma Concreet

Laatst gewijzigd op 20 februari 2018